thumbnail_DSC09992-Förbättrat-BR

Meny

À la carte

Förrätter

  • 155
    BRUSCHETTA ALLA ROMANA

    Grillad vitlöksmarinerad levainbröd, romantica tomater, basilika, xvirgin olivolja, 30 mån lagrad parmaskinka och balsamicoreduktion

  • 155
    CROSTINI ALLA CALABRESE

    Grillad levainbröd, vispad ricottakräm, friterad vitlök, pinjenötter, rosmarinhonung, chili från Kalabrien, confiterade gula småtomater och krispiga färska örter

  • 165
    BURRATA ALLA CAPRESE

    Krämig burrata från Puglia, pinjenötter, ugnsbakade ljumna småtomater, basilika, balsamicoreduktion, x-virgin olivolja och havssalt

  • 185
    CARPACCIO DELLA CASA

    Lövtunna skivor av rökt och cognacsgravad oxfilé, 43 mån lagrad parmesan, karamelliserad lökmajonäs och färska örter

Pasta

VÅR PASTA SKAPAS DAGLIGEN MED FÄRSKA ÄGG, UTVALT KVALITETSMJÖL FÖR EN GENUIN OCH SMAKRIK UPPLEVELSE, INSPIRERAD AV TRADITIONELL ITALIENSK HANTVERKSKONST.

  • 260
    MAFALDINE DELLA CASA

    Bronsvalsad mafaldine, oxfilé, cognac, dijonsenap, grädde, lök, skogssvamp, parmesan

  • 190
    CARBONARA ALLA SVEDESE

    Bronsvalsad mafaldine, bacon, grädde, muskotnöt, parmesan, svartpeppar, äggula

  • 250
    BUCATINI VILLA ROMANA

    Bronsvalsad bucatini, vitlöksfräst scampi, chili, vitvinssås, pancetta, peperoncino, persilja

  • 235
    100 LAGERS LASAGNE

    Silkeslen lasagne med kalvragu, rödvin, muskotnöt, mozzarella, béchamelsås, 43 mån lagrad parmesan

  • 240
    SALSICCIA

    Bronsvalsad rigatoni pasta, salsiccia, tomatsås, lök, nduja, fänkål, krämig burrata, färsk basilika

  • 260
    FRUTTI AI MARE

    Bronsvalsad bucatini med skaldjur, vitlök, peperoncino, vitt vin, vår egna hummerbuljong, körsbärstomater, persilja

RAVIOLI

UPPTÄCK VÅR HANDGJORDA RAVIOLI, SKAPAD ENLIGT GENUINA ITALIENSKA RECEPT. VARJE LITEN BIT ÄR OMSORGSFULLT TILLVERKAD MED KÄRLEK AV VÅRA SKICKLIGA KOCKAR.

  • 260
    RAVIOLI DELLA NONNA

    Handknuten ravioli fylld med ricotta, getost, mascarpone, brynt salviasmör, balsamicoreduktion, hasselnötter, 43 mån lagrad parmesan och friterad salvia

  • 299
    LUNETTE ALL´ASTICE

    Handknuten ravioli fylld med hummer och kräftstjärtsröra, champagnesås, forellrom, hummerolja, oxalisört

  • 260
    MEZZALUNA FATTO A MANO CON FUNGHI PORCINI

    Handknuten ravioli fylld med ricotta, Karl-Johansvamp, kantareller i en fyllig consommé toppad med smörstekt säsongssvamp, friterad äggula och färska örter

Pizza (Pinsa Romana)

PINSA ROMANA BETYDER "UTSTRÄCKT/STRÄCKA UT" OCH DET ÄR PRECIS VAD VÅR PINSA ÄR, UTSTRÄCKT OCH VÄLDIGT, VÄLDIGT GOD! DEGEN ÄR LÄTTARE SAMT LUFTIGARE OCH GÖRS PÅ 3 OLIKA MJÖL, JÄST OCH VATTEN SOM TILLSAMMANS HAR JÄST I 48 TIMMAR INNAN DE GÅR IN I STENUGNEN.

  • 155
    MARGHERITA (VEG)

    San Marzano tomater, fior di latte, oregano, basilika, confiterade småtomater

  • 195
    SALSICCIA

    Tomatsås, salsiccia, rödlök, nduja, grillad inlagd aubergine, stracciatella, basilika

  • 185
    DIAVOLA

    San Marzano tomater, fior di latte, salami ventricina, chili och honungsolja, parmesan

  • 210
    BURRATA E MORTADELLA

    San Marzano tomater, mortadella di Bologna, krämig burrata, basilikaolja och pistagenötter

  • 205
    CAPRINO BIANCO (VEG)

    Getost (chevre), lökringar, fikonvinegrette, hasselnötter och färska örter

Från Sjö och Hav

  • 350
    MERLUZZO

    Lättrimmad torskrygg med champagnesmörsås, forellrom, vintergrönsaker, dillkokt potatis och oxalisört

Grill och Spis

  • 235
    LITTLE ITALY BURGER

    Briochebröd, grovmalen högrev med nduja, tryffelmajonnäs, cheddar, picklad löksallad, pommes frites

  • 399
    FILETTO AL PEPE (PEPPARSTEK)

    Cognacflamberad oxfilé tournedos, pepparsås på fyra sorters peppar, ugnsrostad hasselbackspotatis och färska örter

  • 245
    RISOTTO PIEMONTESE (VEG-VEGAN)

    Risotto på Carnaroliris med svart tryffel crème, smör, svampbuljong, skogssvamp, portabello och 43 mån lagrad parmesan

  • 235
    CAESARSALLAD

    Romansallad, vitlöksfrästa scampi, brödkrutonger, parmesan, grillad citron, körsbärstomater, Caesardressing

  • 299
    COTOLETTA ALLA MODA NOSTRA

    Panerad kalvschnitzel med marsalavinsås, kryddig ndujasmör, ugnsrostad hasselbackpotatis och karamelliserad citron

  • 260
    RISOTTO AI FRUTTI DI MARE

    Carnaroliris, smör, peperoncino, vitt vin, körsbärstomater, vår egna hummerbuljong och vitlöksfrästa skaldjur

Dessert

  • 115
    TIRAMISU

    Sockerkaka, espresso, marsalavin, cognac, vaniljmascarpone och kakao

  • 115
    GELATO ALL´CAFFÈ FATTO IN CASA

    Vår egengjorda krämiga kaffeglass med Italiensk espressolikör och hackad mörk choklad

  • 115
    PANNACOTTA ALLA VANIGLIA DEL MADAGASCAR

    Pannacotta gjord på äkta Madagaskar vanilj, kanel och smörstekta äpplen samt rostad havrecrumble

  • 115
    TORTINO AL CIOCCOLATO CON CUORE MORBIDO

    Mörk chokladfondant på belgisk kvalitetschoklad med saltrostade marcona mandlar

  • 115
    SORBETTO

    Vår egna sorbet med bubblande spumante prosecco

  • 45
    TARTUFO

    Husets hemgjorda chokladpralin

Barnmeny

  • 95
    PANNKAKOR

    Amerikanska pannkakor, sylt, grädde, florsocker

  • 95
    BURGARE

    Liten tallrik med burgare och pommes frites

  • 95
    CARBONARA

    Bacon, lök, grädde, muskotnöt, parmesan, mafaldine pasta

  • LASAGNE

    En liten portion av husets lasagne.

Italiensk restaurang i Uppsala

  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön

© Copyright 2024 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.