Maträtt på Villa Romana

Meny

À la carte

Förrätter

  • 155
    BRUSCHETTA ALLA ROMANA

    Grillad vitlöksmarinerad levainbröd, romantica tomater, basilika, xvirgin olivolja, 30 mån lagrad parmaskinka och balsamicoreduktion

  • 165
    MARE IN PADELLA

    Het panna med scampi, vongole, grön mussla, chili, vitlök, vitt vin, körsbärstomater, persilja, rökt aioli och grillad lantbröd

  • 165
    BURRATA PUGLIESE

    Krämig burrata från Puglia, pinjenötter, basilikapistou, EVOO, semitorkade småtomater och havssalt

  • 185
    CARPACCIO DELLA CASA

    Lövtunna skivor av rökt och cognacsgravad oxfilé, 36 mån lagrad parmesan, karamelliserad lökmajonäs, friterad lök

Pasta

VÅR PASTA SKAPAS DAGLIGEN MED FÄRSKA ÄGG, UTVALT KVALITETSMJÖL FÖR EN GENUIN OCH SMAKRIK UPPLEVELSE, INSPIRERAD AV TRADITIONELL ITALIENSK HANTVERKSKONST.

  • 260
    MAFALDINE DELLA CASA

    Bronsvalsad mafaldine, oxfilé, cognac, dijonsenap, grädde, lök, skogssvamp, parmesan

  • 190
    CARBONARA ALLA SVEDESE

    Bronsvalsad mafaldine, bacon, grädde, muskotnöt, parmesan, svartpeppar, äggula

  • 250
    BUCATINI VILLA ROMANA

    Bronsvalsad bucatini, vitlöksfräst scampi, chili, vitvinssås, pancetta, peperoncino, persilja

  • 235
    100 LAGERS LASAGNE

    Silkeslen lasagne med kalvragu, rödvin, muskotnöt, mozzarella, béchamelsås, 36 mån lagrad parmesan

  • 240
    SALSICCIA

    Bronsvalsad rigatoni pasta, salsiccia, tomatsås, lök, nduja, fänkål, krämig burrata, färsk basilika

  • 260
    FRUTTI AI MARE

    Bronsvalsad bucatini med skaldjur, vitlök, peperoncino, vitt vin, vår egna hummerbuljong, körsbärstomater, persilja

RAVIOLI

UPPTÄCK VÅR HANDGJORDA RAVIOLI, SKAPAD ENLIGT GENUINA ITALIENSKA RECEPT. VARJE LITEN BIT ÄR OMSORGSFULLT TILLVERKAD MED KÄRLEK AV VÅRA SKICKLIGA KOCKAR.

  • 260
    RAVIOLI DELLA NONNA

    Handknuten ravioli fylld med ricotta, getost, mascarpone, brynt salviasmör, balsamicoreduktion, hasselnötter, 36 mån lagrad parmesan och friterad salvia

  • 299
    LUNETTE ALL´ASTICE

    Handknuten ravioli fylld med hummer och kräftstjärtsröra, champagnesmörsås, löjrom, hummerolja och oxalisört

  • 299
    MEZZALUNA IN BRODO CON TARTUFO

    Handknuten ravioli fylld med ricotta och Karljohansvampcrème i en fyllig consommé med pocherad 63 gradig ägg, riven svart sommartryffel och rostade marcona mandlar

Pizza (Pinsa Romana)

PINSA ROMANA BETYDER "UTSTRÄCKT/STRÄCKA UT" OCH DET ÄR PRECIS VAD VÅR PINSA ÄR, UTSTRÄCKT OCH VÄLDIGT, VÄLDIGT GOD! DEGEN ÄR LÄTTARE SAMT LUFTIGARE OCH GÖRS PÅ 3 OLIKA MJÖL, JÄST OCH VATTEN SOM TILLSAMMANS HAR JÄST I 48 TIMMAR INNAN DE GÅR IN I STENUGNEN.

  • 155
    MARGHERITA (VEG)

    San Marzano tomater, fior di latte, oregano, basilika, confiterade småtomater

  • 299
    LÖJROM

    Smetana, Västerbottenost, löjrom, rödlök, dill och citronolja, havssalt

  • 185
    DIAVOLA

    San Marzano tomater, fior di latte, salami ventricina, chili och honungsolja, parmesan

  • 210
    BURRATA E MORTADELLA

    San Marzano tomater, mortadella di Bologna, krämig burrata, basilikapistou och rostade pistagenötter

  • 205
    CAPRINO BIANCO (VEG)

    Getost (chevre), rödlök, fikonvinegrette, hasselnötter och färska örter

Från Sjö och Hav

  • 350
    SALMERINO ALPINUS

    Fjällrödingfilé med hollandaisesås på brynt smör och apelsin, löjrom, sommarprimörer och dillstekt färskpotatis

Grill och Spis

  • 235
    LITTLE ITALY BURGER

    Briochebröd, grovmalen högrev med nduja, tryffelmajonnäs, cheddar, picklad löksallad, pommes frites

  • 399
    FILETTO AL PEPE (PEPPARSTEK)

    Cognacflamberad oxfilé (200 g), pepparsås på fyra sorters peppar, potatis och parmesanterrin och färska örter

  • 245
    RISOTTO PIEMONTESE (VEG-VEGAN)

    Risotto på Carnaroliris med svart tryffel crème, smör, svampbuljong, skogssvamp, portabello och 36 mån lagrad parmesan

  • 205
    CAESARSALLAD

    Romansallad, kycklingbröstfilé, krispig bacon, brödkrutonger, parmesan, körsbärstomater och hemslagen Caesardressing

  • 299
    COTOLETTA ALLA MODA NOSTRA

    Panerad kalvschnitzel med marsalavinsås, kryddig ndujasmör, smörfrästa sommarprimörer och krispiga pommes

Dessert

  • 125
    TIRAMISU

    Sockerkaka, espresso, marsalavin, cognac, vaniljmascarpone och kakao

  • 125
    GELATO ALL´CAFFÈ FATTO IN CASA

    Hemgjord italiensk glass tillverkad med färska, noggrant utvalda ingredienser. Krämig, smakrik och helt utan tillsatser.

  • 125
    PANNACOTTA ALLA FRAGOLA E PROSECCO

    Jordgubb och prosecco-pannacotta med rostad chokladjord och färska bär

  • 125
    MARÄNGSWISS

    Vår version av marängswiss med hemgjord vaniljglass på Madagaskar vanilj, maränger, vispad grädde, saltkolasås, krossade marcona mandlar och färska bär

  • 125
    SORBETTO

    Vår egna sorbet med bubblande spumante prosecco

  • 49
    TARTUFO

    Husets hemgjorda chokladpralin

Barnmeny

  • 95
    PANNKAKOR

    Amerikanska pannkakor, sylt, grädde, florsocker

  • 95
    BURGARE

    Liten tallrik med burgare och pommes frites

  • 95
    CARBONARA

    Bacon, lök, grädde, muskotnöt, parmesan, mafaldine pasta

  • 95
    LASAGNE

    En liten portion av husets lasagne.

Italiensk restaurang i Uppsala

  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön

© Copyright 2025 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.