thumbnail_DSC09992-Förbättrat-BR

Meny

À la carte

Förrätter

  • 149
    Bruschetta Alla Romana

    Grillad vitlöksmarinerad levainbröd, romantica tomater, basilika, xvirgin olivolja, 30 mån lagrad parmaskinka och balsamicoreduktion

  • 175
    Carpaccio Della Casa

    Lövtunna skivor av rökt och cognacsgravad oxfilé, rostade pinjenötter,
    44 mån parmesan, karamelliserad lökmajonäs och färska örter

  • 325
    Affetati Misti

    Charkuterier från selekterade regioner i Italien med grillat vitlöksbröd,
    svarta oliver, bit av 44 mån lagrad parmesan och fikonmarmelad

  • 165
    Mare in Padella

    Havets läckerheter fräst i het panna med vitt vin, vitlök, chili, egenkokt skaldjursbuljong, körsbärstomater och grillad lantbröd

  • 165
    Burrata

    Krämig burrata med confiterade småtomater, nduja calabrese, rostade brödkrutonger, balsamicoreduktion och basilika

Från Sjö och Hav

  • 325
    Trota

    Regnsbågsforell med beurre blancsås (vitvinsmörsås), crudité med svartrötter, vaxbönor, forellrom, dill och purjolök serverad med krispig parmesanterrin

Grill och Spis

  • 285
    Cotoletta di Villa Romana

    Panerad fläskschnitzel brynt i het panna, tomat och löksallad, fermenterad svart vitlökssmör, marsalavinsky och krispiga pommes

  • 255
    Risotto di Mare

    Risotto på Carnaroliris med egenkokt skaldjursbuljong, smör, prosecco, parmesan, körsbärstomater och vitlöksfrästa skaldjur

  • 425
    Pepparstek

    Cognacflamberad Tournedos (mittbiten av oxfilén) med tomat och löksallad, pepparsås på 4 sorters peppar och krispig parmesanterrin

  • 245
    Risotto Piemontese (vegan/veg)

    Risotto på Carnaroliris med svart tryffel crème, smör, svampbuljong, Karljohansvamp, portabello, vällagrad parmesan avslutas med hyvlad färsk tryffel

  • 185
    Caesarsallad

    Romansallad, körsbärstomater, marinerad kycklingbröst, örtrostade brödkrutonger, krispig bacon, Grana Padano och husets Caesardressing

Pizza (Pinsa Romana)

Pinsa Romana betyder "utsträckt/sträcka ut" och det är precis vad vår Pinsa är, utsträckt och väldigt, väldigt god!
Degen är lättare samt luftigare och görs på 00-mjöl från Rom, jäst och vatten som tillsammans har jäst i 48 timmar innan de går in i stenugnen.

  • 149
    Margherita (veg)

    San Marzano tomater, fior di latte, oregano, basilika, confiterade småtomater

  • 235
    Edessa

    Smetana, grillad inlagd zucchini, lök, confiterad tomat, oxfilé, tryffel crème, parmesan och färsk svart tryffel

  • 185
    Diavola

    San marzano tomater, fior di latte, salami ventricina, nduja Calabrese (het salami från Kalabrien) och vällagrad parmesan

  • 205
    Burrata e Mortadella

    San Marzano tomater, mortadella di Bologna, krämig burrata, basilikaolja och pistagenötter

  • 185
    Caprino Bianco (Veg)

    Getost (chevre), lökringar, fikonvinegrette, hasselnötter och färska örter

  • 195
    Julia goes Vegan

    San Marzano tomater, zucchini, oliver, confiterade småtomater, basilika, rostade pinjenötter, Karl-Johansvampcremé

Pasta

Vi kbådar vår färska pasta med ägg, mjöl från Italien och kärlek som omvandlas till olika pastaformar i vår bronsvalsade pastamaskin.

  • 265
    Rigatoni Della Casa

    Bronsvalsad rigatoni med tärnad oxfilé, cognac, dijonsenap, grädde, lök, paprika och vällagrad parmesan

  • 245
    Linguine Alla Villa Romana

    Vitlöksfrästa scampi, stekt bacon, vitt vin, grädde, peperoncino, nyhackad persilja och bronsvalsad bucatini pasta

  • 185
    Carbonara

    Bronsalsad bucatini pasta med bacon, lök, grädde, svartpeppar, äggula och Grana Padano

  • 185
    Polpette

    Handrullade italienska kalvfärsköttbullar med färska örter, kryddig San Marzano tomatsås, rödvin, sofritto och Grana Padano slungad med bronsvalsad linguine pasta

  • 265
    Ravioli della Nonna (veg)

    Ravioli fylld med (färska örter, getost, mascarpone, ricotta), brynt salviasmör, riven 48 mån lagrad parmesan, krossade hasselnötter, balsamicoreduktion och friterad salviablad

    • 255 Frutti di Mare

      Havets läckerheter fräst med vitlök, peperoncino, vitt vin, skaldjursbuljong, körsbärstomater, persilja slungad med vår bronsvalsade bucatini pasta

  • 225
    Lasagne al Forno

    Lasagne med långkokt ragu på kalvfärs, rödvin, sofritto, mozzarella,
    bechamel, kryddig tomatsås och 44 mån lagrad parmesan

  • 299
    Mezzaluna Tartufo (Veg)

    Halvmåneformade ravioli som vi fyller med Karljohansvampcremé och slungar sedan i smörsås, rostade pinjenötter, vällagrad parmesan och riven svart tryffel

Dessert

  • 110
    Tiramisú

    Sockerkaka, espresso, marsalavin, cognac,
    vaniljmascarpone och kakao

  • 110
    Gelato Artigianale

    Vår hemgjorda gelato är en genuin smakresa till Italien, skapad med omsorg och färska ingredienser i vårt eget kök.
    Vi har en levande glasslista med säsongsbetonade smaker.
    Fråga din servitör/servitris för kvällens smakupplevelse!

  • 110
    Pannacotta

    Havtornspannacotta med mjölkchokladmousse och saltkaramelliserade popcorn

  • 110
    Chokladfondant

    Bakad chokladfondant med krämig Bourbon och Madagaskarvaniljglass på en bädd av chokladjord

  • 110
    Sorbetto

    Husets sorbet med bubblande spumante prosecco

  • 35
    Tartufo

    Husets hemgjorda chokladpralin

Barnmeny

  • 95
    Pannkakor

    Amerikanska pannkakor, sylt, grädde, florsocker

  • 95
    Polpette

    Italienska köttbullar med tomatsås och krispiga pommes.

  • 95
    Carbonara

    Bacon, lök, grädde, parmesan, mafaldine pasta

  • Lasagne

    En liten portion av husets lasagne.

Upplev det bästa
av Italien

  1. mån - fre
  2. lör - sön
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön

© Copyright 2024 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.