Meny
À la carte
Förrätter
-
155
BRUSCHETTA ALLA ROMANA
Grillad vitlöksmarinerad levainbröd, romantica tomater, basilika, xvirgin olivolja, 30 mån lagrad parmaskinka och balsamicoreduktion
-
165
TOAST SKAGEN
Vår version av skagenröra med handskalade räkor, majonnäs, dill, pepparrot, forellrom, smörstekt kavringbröd, hummerolja
-
325
ANTIPASTO MISTO (2 PERS)
Charkuterier från selekterade regioner i Italien med grillat vitlöksbröd,
liguriska oliver, bit av 44 mån lagrad parmesan och fikonmarmelad
-
175
BURRATA ALLA CAPRESE
Burrata från Puglia med späd sallad, confiterade små datterini tomater, balsamicoreduktion, rostade pinjenötter, havssalt
-
185
CARPACCIO DELLA CASA
Lövtunna skivor av rökt och cognacsgravad oxfilé, rostade pinjenötter,
44 mån parmesan, karamelliserad lökmajonäs och färska örter
Pasta
VÅR PASTA TILLVERKAS MED TRADITIONELLA METODER OCH BRONSVALSAR FÖR ATT GE VARJE PASTAFORM EN UNIK KARAKTÄR OCH AUTENTISK SMAK. VI TILLVERKAR FÄRSK PASTA DAGLIGEN OCH DET INNEBÄR ATT DEN INTE KAN TILLAGAS AL DENTE.
-
275
RIGATONI DELLA CASA
Bronsvalsad rigatoni med oxfilé, cognac, dijonsenap, grädde, lök, skogssvamp, parmesan
-
190
CARBONARA ALLA SVEDESE
Bacon, grädde, muskotnöt, parmesan, svartpeppar, äggula slungad med bronsvalsad bucatini pasta
-
250
BUCATINI VILLA ROMANA
Vitlöksfrästa scampi, stekt bacon, vitt vin, grädde, peperoncino, nyhackad persilja och bronsvalsad bucatini pasta
-
235
100 LAGERS LASAGNE
Silkeslen lasagne med kalvragu, rödvin, muskotnöt, mozzarella, béchamelsås, 44 mån lagrad parmesan
-
240
SALSICCIA
Bronsvalsad rigatoni pasta, salsiccia, tomatsås, lök, nduja, fänkål, krämig burrata, färsk basilika
-
275
FRUTTI DI MARE
Bronsvalsad pasta med skaldjur, vitlök, peperoncino, vitt vin, skaldjursbuljong, körsbärstomater, persilja
RAVIOLI
PROVA VÅR HANDGJORDA RAVIOLI, GJORD ENLIGT GENUINA ITALIENSKA RECEPT. VARJE BIT ÄR TILLVERKAD MED OMSORG OCH KÄRLEK AV VÅRA KOCKAR.
-
260
RAVIOLI DELLA NONNA
Handknuten ravioli fylld med (ricotta, getost, mascarpone), brynt salviasmör, balsamicoreduktion, hasselnötter, 44 mån parmesan, friterad salvia
-
299
LUNETTE ALL´ASTICE
Handknuten ravioli fylld med hummer och kräftstjärtsröra,
champagnesås, forellrom, hummerolja, oxalis ört
Pizza (Pinsa Romana)
PINSA ROMANA BETYDER "UTSTRÄCKT/STRÄCKA UT" OCH DET ÄR PRECIS VAD VÅR PINSA ÄR, UTSTRÄCKT OCH VÄLDIGT, VÄLDIGT GOD! DEGEN ÄR LÄTTARE SAMT LUFTIGARE OCH GÖRS PÅ 3 OLIKA MJÖL, JÄST OCH VATTEN SOM TILLSAMMANS HAR JÄST I 48 TIMMAR INNAN DE GÅR IN I STENUGNEN.
-
155
MARGHERITA (VEG)
San Marzano tomater, fior di latte, oregano, basilika, confiterade småtomater
-
195
SALSICCIA
Tomatsås, salsiccia, rödlök, nduja, grillad inlagd aubergine, stracciatella, basilika
-
185
DIAVOLA
San Marzano tomater, fior di latte, salami ventricina, chili och honungsolja, parmesan
-
210
BURRATA E MORTADELLA
San Marzano tomater, mortadella di Bologna, krämig burrata, basilikaolja och pistagenötter
-
205
CAPRINO BIANCO (VEG)
Getost (chevre), lökringar, fikonvinegrette, hasselnötter och färska örter
Från Sjö och Hav
-
350
TROTA
Regnsbågsforell, champagnesås, forellrom, brynt dillsmör, hasselnötter, kokt färskpotatis
Grill och Spis
-
235
LITTLE ITALY BURGER
Briochebröd, grovmalen högrev med nduja, tryffelmajonnäs, cheddar, picklad löksallad, pommes frites
-
399
COSTATA DI MANZO
Grillad Entrecôté “Black Angus” |220g|, rökt chilismör, Amaronesky, friterad färskpotatis med havssalt
-
245
RISOTTO PIEMONTESE (VEG-VEGAN)
Risotto på Carnaroliris med svart tryffel crème, smör, svampbuljong, Karljohansvamp, portabello, vällagrad parmesan avslutas med hyvlad färsk tryffel
-
205
CAESARSALLAD
Romansallad, körsbärstomater, marinerad kycklingbröst, rostade brödkrutonger, krispig bacon, parmesan och husets Caesardressing
Dessert
-
115
TIRAMISU
Sockerkaka, espresso, marsalavin, cognac,
vaniljmascarpone och kakao -
115
GELATO ARTIGIANALE
Vår hemgjorda gelato är en genuin smakresa till Italien, skapad med omsorg och färska ingredienser i vårt eget kök.
Vi har en levande glasslista med säsongsbetonade smaker.
Fråga din servitör/servitris för kvällens smakupplevelse! -
115
PANNACOTTA
Jordgubbspannacotta toppad med rostad vit chokladjord och basilika
-
115
MARÄNGSWISS
Fluffig stracciatella med mascarpone och lättvispad grädde, digestive jord, basilika jordgubbar, maränger och riven choklad
-
115
SORBETTO
Vår egna sorbet med bubblande spumante prosecco
-
45
TARTUFO
Husets hemgjorda chokladpralin
Barnmeny
-
95
PANNKAKOR
Amerikanska pannkakor, sylt, grädde, florsocker
-
95
BURGARE
Liten tallrik med burgare och pommes frites
-
95
CARBONARA
Bacon, lök, grädde, muskotnöt, parmesan, mafaldine pasta
-
LASAGNE
En liten portion av husets lasagne.
- Telefon 018 12 50 90
- Email reservation@villaromana.se
- Adress Gamla torget 4 753 20 Uppsala
- mån - tor
- fre
- lör
- sön
- Telefon 08-272980
- Email odenplan@villaromana.se
- Adress Odengatan 85 113 22 Stockholm
- mån - tor
- fre
- lör
- sön
- Telefon 08-31 31 01
- Email reservation@trattoriavillaromana.se
- Adress Kungsbroplan 1 112 26 Stockholm
- mån - tor
- fre
- lör
- sön
© Copyright 2024 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.