Maträtt på Villa Romana

Meny

À la carte

Förrätter

  • 160
    BRUSCHETTA ALLA ROMANA

    Grillad vitlöksmarinerad levainbröd, romantica tomater, basilika, xvirgin olivolja, 30 mån lagrad San Daniele prosciutto och balsamicoreduktion

  • 165
    FORMAGGIO CAPRINO

    Vispad chevrecremé med brynt smör, salvia, chili-honungsolja, hasselnötter, färska örter och grillad levainbröd

  • 160
    BURRATA PUGLIESE

    Krämig burrata från Puglia, pinjenötter, basilikapistou, kallpressad olivolja, semitorkade småtomater och havssalt

  • 185
    CARPACCIO DELLA CASA

    Lövtunna skivor av rökt och cognacsgravad oxfilé, 36 mån lagrad parmesan, karamelliserad lökmajonäs, friterad lök och ängssyra

Pasta

VÅR PASTA SKAPAS DAGLIGEN MED FÄRSKA ÄGG, UTVALT KVALITETSMJÖL FÖR EN GENUIN OCH SMAKRIK UPPLEVELSE, INSPIRERAD AV TRADITIONELL ITALIENSK HANTVERKSKONST.

  • 260
    MAFALDINE DELLA CASA

    Bronsvalsad mafaldine, oxfilé, cognac, dijonsenap, grädde, lök, skogssvamp, parmesan

  • 190
    CARBONARA ALLA SVEDESE

    Bronsvalsad mafaldine, bacon, grädde, muskotnöt, parmesan, svartpeppar, äggula

  • 250
    BUCATINI VILLA ROMANA

    Bronsvalsad bucatini, vitlöksfräst scampi, chili, vitvinssås, pancetta, peperoncino, persilja

  • 235
    100 LAGERS LASAGNE

    Silkeslen lasagne med kalvragu, rödvin, muskotnöt, mozzarella, béchamelsås, 36 mån lagrad parmesan

  • 240
    SALSICCIA

    Bronsvalsad rigatoni pasta, salsiccia, tomatsås, lök, nduja, fänkål, krämig burrata, färsk basilika

  • 260
    FRUTTI AI MARE

    Bronsvalsad bucatini med skaldjur, vitlök, peperoncino, vitt vin, vår egna hummerbuljong, körsbärstomater, persilja

RAVIOLI

UPPTÄCK VÅR HANDGJORDA RAVIOLI, SKAPAD ENLIGT GENUINA ITALIENSKA RECEPT. VARJE LITEN BIT ÄR OMSORGSFULLT TILLVERKAD MED KÄRLEK AV VÅRA SKICKLIGA KOCKAR.

  • 260
    RAVIOLI DELLA NONNA

    Handknuten ravioli fylld med ricotta, getost, mascarpone, brynt salviasmör, balsamicoreduktion, hasselnötter, 36 mån lagrad parmesan och friterad salvia

  • 299
    LUNETTE ALL´ASTICE

    Handknuten ravioli fylld med hummer och kräftstjärtsröra, champagnesmörsås, löjrom, hummerolja och oxalisört

  • 299
    MEZZALUNA IN BRODO CON TARTUFO

    Handknuten ravioli fylld med ricotta och Karljohansvampcrème med fyllig sås på svart tryffelcremé och marsalavin, 36 mån lagrad parmesan, marcona mandlar och smörstekt svamp

Pizza (Pinsa Romana)

PINSA ROMANA BETYDER "UTSTRÄCKT/STRÄCKA UT" OCH DET ÄR PRECIS VAD VÅR PINSA ÄR, UTSTRÄCKT OCH VÄLDIGT, VÄLDIGT GOD! DEGEN ÄR LÄTTARE SAMT LUFTIGARE OCH GÖRS PÅ 3 OLIKA MJÖL, JÄST OCH VATTEN SOM TILLSAMMANS HAR JÄST I 48 TIMMAR INNAN DE GÅR IN I STENUGNEN.

  • 160
    MARGHERITA (VEG)

    San Marzano tomater, fior di latte, oregano, basilika, confiterade småtomater

  • 299
    LÖJROM

    Smetana, Västerbottenost, löjrom, rödlök, dill och citronolja, havssalt

  • 185
    DIAVOLA

    San Marzano tomater, fior di latte, salami ventricina, chili och honungsolja, parmesan

  • 210
    BURRATA E MORTADELLA

    San Marzano tomater, mortadella di Bologna, krämig burrata, basilikapistou och rostade pistagenötter

  • 210
    CAPRINO BIANCO (VEG)

    Getost (chevre), rödlök, fikonvinegrette, hasselnötter och färska örter

  • 245
    SAN DANIELE

    San Marzano tomatsås, 30 mån lagrad San Daniele parmaskinka, burrata stracciatella, confiterade småtomater och basilika

Från Sjö och Hav

  • 350
    SALMERINO ALPINUS

    Fjällrödingfilé med champagnesmörsås, duschessetorn, hasselnötter, stenbitsrom, och ängssyra

Grill och Spis

  • 260
    RISOTTO AI MARE

    Risotto på Carnaroliris med körsbärstomater, hummerbuljong, smör, chili, vitt vin, vitlöksfrästa skaldjur

  • 399
    FILETTO AL PEPE (PEPPARSTEK)

    Cognacflamberad oxfilé (200 g), pepparsås på fyra sorters peppar, friterad krosspotatis med havssalt och färska örter

  • 245
    RISOTTO PIEMONTESE (VEG-VEGAN)

    Risotto på Carnaroliris med svart tryffel crème, smör, svampbuljong, skogssvamp, portabello och 36 mån lagrad parmesan

  • 235
    CAESARSALLAD

    Romansallad, kycklingbröstfilé, krispig bacon, brödkrutonger, parmesan, körsbärstomater och hemslagen Caesardressing

  • 299
    COTOLETTA ALLA MODA NOSTRA

    Panerad och brynt kalvschnitzel med marsalavinsås, kryddig ndujasmör, pocherade gröna ärtor och krispiga pommes

Dessert

  • 125
    TIRAMISU

    Sockerkaka, espresso, marsalavin, cognac, vaniljmascarpone och kakao

  • 125
    CIOCCOLATO FONDENTE

    Bakad chokladfondant på belgisk choklad med krämig hemgjord vaniljglass gjord på äkta Madagaskar vaniljstång och chokladjord

  • 125
    PANNA COTTA

    Vaniljpannacotta, smör och kaneläpplen, havrejord, kardemumma

  • 125
    MARÄNGSWISS

    Vår version av marängswiss med krämig hemgjord vaniljglass på äkta Madagaskar vaniljstång, maränger, vispad grädde, saltkolasås, marcona mandlar

  • 125
    SORBETTO

    Husets sorbet med prosecco spumante

  • 49
    TARTUFO

    Chokladpralin

Barnmeny

  • 95
    PANNKAKOR

    Amerikanska pannkakor, sylt, grädde, florsocker

  • 95
    CARBONARA

    Bacon, lök, grädde, muskotnöt, parmesan, mafaldine pasta

  • 95
    LASAGNE

    En liten portion av husets lasagne.

Italiensk restaurang i Uppsala

  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön

Länkar

© Copyright 2025 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.