Meny
À la carte
Förrätter
-
155
BRUSCHETTA ALLA ROMANA
Grillad vitlöksmarinerad levainbröd, romantica tomater, basilika, xvirgin olivolja, 30 mån lagrad parmaskinka och balsamicoreduktion
-
155
CROSTINI ALLA CALABRESE
Grillad levainbröd, vispad ricottakräm, friterad vitlök, pinjenötter, rosmarinhonung, chili från Kalabrien, confiterade gula småtomater och krispiga färska örter
-
165
BURRATA ALLA CAPRESE
Krämig burrata från Puglia, pinjenötter, ugnsbakade ljumna småtomater, basilika, balsamicoreduktion, x-virgin olivolja och havssalt
-
185
CARPACCIO DELLA CASA
Lövtunna skivor av rökt och cognacsgravad oxfilé, 43 mån lagrad parmesan, karamelliserad lökmajonäs och färska örter
Pasta
VÅR PASTA SKAPAS DAGLIGEN MED FÄRSKA ÄGG, UTVALT KVALITETSMJÖL FÖR EN GENUIN OCH SMAKRIK UPPLEVELSE, INSPIRERAD AV TRADITIONELL ITALIENSK HANTVERKSKONST.
-
260
MAFALDINE DELLA CASA
Bronsvalsad mafaldine, oxfilé, cognac, dijonsenap, grädde, lök, skogssvamp, parmesan
-
190
CARBONARA ALLA SVEDESE
Bronsvalsad mafaldine, bacon, grädde, muskotnöt, parmesan, svartpeppar, äggula
-
250
BUCATINI VILLA ROMANA
Bronsvalsad bucatini, vitlöksfräst scampi, chili, vitvinssås, pancetta, peperoncino, persilja
-
235
100 LAGERS LASAGNE
Silkeslen lasagne med kalvragu, rödvin, muskotnöt, mozzarella, béchamelsås, 43 mån lagrad parmesan
-
240
SALSICCIA
Bronsvalsad rigatoni pasta, salsiccia, tomatsås, lök, nduja, fänkål, krämig burrata, färsk basilika
-
260
FRUTTI AI MARE
Bronsvalsad bucatini med skaldjur, vitlök, peperoncino, vitt vin, vår egna hummerbuljong, körsbärstomater, persilja
RAVIOLI
UPPTÄCK VÅR HANDGJORDA RAVIOLI, SKAPAD ENLIGT GENUINA ITALIENSKA RECEPT. VARJE LITEN BIT ÄR OMSORGSFULLT TILLVERKAD MED KÄRLEK AV VÅRA SKICKLIGA KOCKAR.
-
260
RAVIOLI DELLA NONNA
Handknuten ravioli fylld med ricotta, getost, mascarpone, brynt salviasmör, balsamicoreduktion, hasselnötter, 43 mån lagrad parmesan och friterad salvia
-
299
LUNETTE ALL´ASTICE
Handknuten ravioli fylld med hummer och kräftstjärtsröra, champagnesås, forellrom, hummerolja, oxalisört
-
260
MEZZALUNA FATTO A MANO CON FUNGHI PORCINI
Handknuten ravioli fylld med ricotta, Karl-Johansvamp, kantareller i en fyllig consommé toppad med smörstekt säsongssvamp, friterad äggula och färska örter
Pizza (Pinsa Romana)
PINSA ROMANA BETYDER "UTSTRÄCKT/STRÄCKA UT" OCH DET ÄR PRECIS VAD VÅR PINSA ÄR, UTSTRÄCKT OCH VÄLDIGT, VÄLDIGT GOD! DEGEN ÄR LÄTTARE SAMT LUFTIGARE OCH GÖRS PÅ 3 OLIKA MJÖL, JÄST OCH VATTEN SOM TILLSAMMANS HAR JÄST I 48 TIMMAR INNAN DE GÅR IN I STENUGNEN.
-
155
MARGHERITA (VEG)
San Marzano tomater, fior di latte, oregano, basilika, confiterade småtomater
-
195
SALSICCIA
Tomatsås, salsiccia, rödlök, nduja, grillad inlagd aubergine, stracciatella, basilika
-
185
DIAVOLA
San Marzano tomater, fior di latte, salami ventricina, chili och honungsolja, parmesan
-
210
BURRATA E MORTADELLA
San Marzano tomater, mortadella di Bologna, krämig burrata, basilikaolja och pistagenötter
-
205
CAPRINO BIANCO (VEG)
Getost (chevre), lökringar, fikonvinegrette, hasselnötter och färska örter
Från Sjö och Hav
-
350
MERLUZZO
Lättrimmad torskrygg med champagnesmörsås, forellrom, vintergrönsaker, dillkokt potatis och oxalisört
Grill och Spis
-
235
LITTLE ITALY BURGER
Briochebröd, grovmalen högrev med nduja, tryffelmajonnäs, cheddar, picklad löksallad, pommes frites
-
399
FILETTO AL PEPE (PEPPARSTEK)
Cognacflamberad oxfilé tournedos, pepparsås på fyra sorters peppar, ugnsrostad hasselbackspotatis och färska örter
-
245
RISOTTO PIEMONTESE (VEG-VEGAN)
Risotto på Carnaroliris med svart tryffel crème, smör, svampbuljong, skogssvamp, portabello och 43 mån lagrad parmesan
-
235
CAESARSALLAD
Romansallad, vitlöksfrästa scampi, brödkrutonger, parmesan, grillad citron, körsbärstomater, Caesardressing
-
299
COTOLETTA ALLA MODA NOSTRA
Panerad kalvschnitzel med marsalavinsås, kryddig ndujasmör, ugnsrostad hasselbackpotatis och karamelliserad citron
-
260
RISOTTO AI FRUTTI DI MARE
Carnaroliris, smör, peperoncino, vitt vin, körsbärstomater, vår egna hummerbuljong och vitlöksfrästa skaldjur
Dessert
-
115
TIRAMISU
Sockerkaka, espresso, marsalavin, cognac, vaniljmascarpone och kakao
-
115
GELATO ALL´CAFFÈ FATTO IN CASA
Vår egengjorda krämiga kaffeglass med Italiensk espressolikör och hackad mörk choklad
-
115
PANNACOTTA ALLA VANIGLIA DEL MADAGASCAR
Pannacotta gjord på äkta Madagaskar vanilj, kanel och smörstekta äpplen samt rostad havrecrumble
-
115
TORTINO AL CIOCCOLATO CON CUORE MORBIDO
Mörk chokladfondant på belgisk kvalitetschoklad med saltrostade marcona mandlar
-
115
SORBETTO
Vår egna sorbet med bubblande spumante prosecco
-
45
TARTUFO
Husets hemgjorda chokladpralin
Barnmeny
-
95
PANNKAKOR
Amerikanska pannkakor, sylt, grädde, florsocker
-
95
BURGARE
Liten tallrik med burgare och pommes frites
-
95
CARBONARA
Bacon, lök, grädde, muskotnöt, parmesan, mafaldine pasta
-
LASAGNE
En liten portion av husets lasagne.
- Telefon 018 12 50 90
- Email reservation@villaromana.se
- Adress Gamla torget 4 753 20 Uppsala
- mån - tor
- fre
- lör
- sön
- Telefon 08-272980
- Email odenplan@villaromana.se
- Adress Odengatan 85 113 22 Stockholm
- mån - tor
- fre
- lör
- sön
- Telefon 08-31 31 01
- Email reservation@trattoriavillaromana.se
- Adress Kungsbroplan 1 112 26 Stockholm
- mån - tor
- fre
- lör
- sön
© Copyright 2024 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.