Meny
À la carte
Förrätter
-
160
BRUSCHETTA ALLA ROMANA
Grillad vitlöksmarinerad levainbröd, romantica tomater, basilika, xvirgin olivolja, 30 mån lagrad San Daniele prosciutto och balsamicoreduktion
-
165
FORMAGGIO CAPRINO
Vispad chevrecremé med brynt smör, salvia, chili-honungsolja, hasselnötter, färska örter och grillad levainbröd
-
160
BURRATA PUGLIESE
Krämig burrata från Puglia, pinjenötter, basilikapistou, kallpressad olivolja, semitorkade småtomater och havssalt
-
185
CARPACCIO DELLA CASA
Lövtunna skivor av rökt och cognacsgravad oxfilé, 36 mån lagrad parmesan, karamelliserad lökmajonäs, friterad lök och ängssyra
Pasta
VÅR PASTA SKAPAS DAGLIGEN MED FÄRSKA ÄGG, UTVALT KVALITETSMJÖL FÖR EN GENUIN OCH SMAKRIK UPPLEVELSE, INSPIRERAD AV TRADITIONELL ITALIENSK HANTVERKSKONST.
-
260
MAFALDINE DELLA CASA
Bronsvalsad mafaldine, oxfilé, cognac, dijonsenap, grädde, lök, skogssvamp, parmesan
-
190
CARBONARA ALLA SVEDESE
Bronsvalsad mafaldine, bacon, grädde, muskotnöt, parmesan, svartpeppar, äggula
-
250
BUCATINI VILLA ROMANA
Bronsvalsad bucatini, vitlöksfräst scampi, chili, vitvinssås, pancetta, peperoncino, persilja
-
235
100 LAGERS LASAGNE
Silkeslen lasagne med kalvragu, rödvin, muskotnöt, mozzarella, béchamelsås, 36 mån lagrad parmesan
-
240
SALSICCIA
Bronsvalsad rigatoni pasta, salsiccia, tomatsås, lök, nduja, fänkål, krämig burrata, färsk basilika
-
260
FRUTTI AI MARE
Bronsvalsad bucatini med skaldjur, vitlök, peperoncino, vitt vin, vår egna hummerbuljong, körsbärstomater, persilja
RAVIOLI
UPPTÄCK VÅR HANDGJORDA RAVIOLI, SKAPAD ENLIGT GENUINA ITALIENSKA RECEPT. VARJE LITEN BIT ÄR OMSORGSFULLT TILLVERKAD MED KÄRLEK AV VÅRA SKICKLIGA KOCKAR.
-
260
RAVIOLI DELLA NONNA
Handknuten ravioli fylld med ricotta, getost, mascarpone, brynt salviasmör, balsamicoreduktion, hasselnötter, 36 mån lagrad parmesan och friterad salvia
-
299
LUNETTE ALL´ASTICE
Handknuten ravioli fylld med hummer och kräftstjärtsröra, champagnesmörsås, löjrom, hummerolja och oxalisört
-
299
MEZZALUNA IN BRODO CON TARTUFO
Handknuten ravioli fylld med ricotta och Karljohansvampcrème med fyllig sås på svart tryffelcremé och marsalavin, 36 mån lagrad parmesan, marcona mandlar och smörstekt svamp
Pizza (Pinsa Romana)
PINSA ROMANA BETYDER "UTSTRÄCKT/STRÄCKA UT" OCH DET ÄR PRECIS VAD VÅR PINSA ÄR, UTSTRÄCKT OCH VÄLDIGT, VÄLDIGT GOD! DEGEN ÄR LÄTTARE SAMT LUFTIGARE OCH GÖRS PÅ 3 OLIKA MJÖL, JÄST OCH VATTEN SOM TILLSAMMANS HAR JÄST I 48 TIMMAR INNAN DE GÅR IN I STENUGNEN.
-
160
MARGHERITA (VEG)
San Marzano tomater, fior di latte, oregano, basilika, confiterade småtomater
-
299
LÖJROM
Smetana, Västerbottenost, löjrom, rödlök, dill och citronolja, havssalt
-
185
DIAVOLA
San Marzano tomater, fior di latte, salami ventricina, chili och honungsolja, parmesan
-
210
BURRATA E MORTADELLA
San Marzano tomater, mortadella di Bologna, krämig burrata, basilikapistou och rostade pistagenötter
-
210
CAPRINO BIANCO (VEG)
Getost (chevre), rödlök, fikonvinegrette, hasselnötter och färska örter
-
245
SAN DANIELE
San Marzano tomatsås, 30 mån lagrad San Daniele parmaskinka, burrata stracciatella, confiterade småtomater och basilika
Från Sjö och Hav
-
350
SALMERINO ALPINUS
Fjällrödingfilé med champagnesmörsås, duschessetorn, hasselnötter, stenbitsrom, och ängssyra
Grill och Spis
-
260
RISOTTO AI MARE
Risotto på Carnaroliris med körsbärstomater, hummerbuljong, smör, chili, vitt vin, vitlöksfrästa skaldjur
-
399
FILETTO AL PEPE (PEPPARSTEK)
Cognacflamberad oxfilé (200 g), pepparsås på fyra sorters peppar, friterad krosspotatis med havssalt och färska örter
-
245
RISOTTO PIEMONTESE (VEG-VEGAN)
Risotto på Carnaroliris med svart tryffel crème, smör, svampbuljong, skogssvamp, portabello och 36 mån lagrad parmesan
-
235
CAESARSALLAD
Romansallad, kycklingbröstfilé, krispig bacon, brödkrutonger, parmesan, körsbärstomater och hemslagen Caesardressing
-
299
COTOLETTA ALLA MODA NOSTRA
Panerad och brynt kalvschnitzel med marsalavinsås, kryddig ndujasmör, pocherade gröna ärtor och krispiga pommes
Dessert
-
125
TIRAMISU
Sockerkaka, espresso, marsalavin, cognac, vaniljmascarpone och kakao
-
125
CIOCCOLATO FONDENTE
Bakad chokladfondant på belgisk choklad med krämig hemgjord vaniljglass gjord på äkta Madagaskar vaniljstång och chokladjord
-
125
PANNA COTTA
Vaniljpannacotta, smör och kaneläpplen, havrejord, kardemumma
-
125
MARÄNGSWISS
Vår version av marängswiss med krämig hemgjord vaniljglass på äkta Madagaskar vaniljstång, maränger, vispad grädde, saltkolasås, marcona mandlar
-
125
SORBETTO
Husets sorbet med prosecco spumante
-
49
TARTUFO
Chokladpralin
Barnmeny
-
95
PANNKAKOR
Amerikanska pannkakor, sylt, grädde, florsocker
-
95
CARBONARA
Bacon, lök, grädde, muskotnöt, parmesan, mafaldine pasta
-
95
LASAGNE
En liten portion av husets lasagne.
- Telefon 018 12 50 90
- Email reservation@villaromana.se
- Adress Gamla torget 4 753 20 Uppsala
- mån - tor
- fre
- lör
- sön
- Telefon 08-272980
- Email odenplan@villaromana.se
- Adress Odengatan 85 113 22 Stockholm
- mån - tor
- fre
- lör
- sön
- Telefon 08-31 31 01
- Email reservation@trattoriavillaromana.se
- Adress Kungsbroplan 1 112 26 Stockholm
- mån - tor
- fre
- lör
- sön
Länkar
© Copyright 2025 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.