Dukat bord med mat och dryck på Villa Romana

Lunch

DAGENS LUNCH UPPSALA

Utvalda, okomplicerade råvaror av hög kvalitet som är tillagade med kunskap och omsorg.
Lunchen serveras vardagar i vår restaurang i Uppsala mellan 11:00-14:00.
I lunchmenyn ingår alltid ett urval av salladsbuffé, nybakat bröd, smör samt kaffe från välkända Lavazza i Torino.
Lunchpris take away från 135 kr.

FREDAG

  • 159
    SKOMAKARLÅDA

    Skomakarlåda på ryggbiff med rödvinssky, potatismos, smörstekta champinjoner, purjolök och knaperstekt bacon.

    ”Skomakarlåda” sliced sirloin steak in red wine jus, mashed potatoes, sautéed mushrooms, leek and crispy bacon

  • 195
    COTOLETTA ALLA MODA NOSTRA

    Panerad brynt kalvschnitzel med marsalavinsås, kryddig ndujasmör, pocherade ärtor, krispiga pommes och färsk timjan.

    Breaded veal schnitzel with Marsala wine sauce, spicy nduja butter, poached green peas, crispy fries and fresh thyme.

  • 169
    SALMONE AL FORNA ALL’ARANCHIA

    Ugnsbakad laxfilé med apelsinhollandaise, grillad spetskål, kokt potatis och dill olja.

    Oven-baked salmon fillet with orange hollandaise, grilled pointed cabbage, boiled potatoes and dill oil

  • 159
    PASTA POLPETTE

    Bronsvalsad pasta med handrullade köttbullar, sofritto, rödvin, kryddig tomatsås och lagrad parmesan.

    Bronze extruded pasta with handrolled meat balls, sofritto, red wine, spicy tomato sauce and parmesan.

Stående Lunchrätter

  • 175
    CAESARSALLAD

    Romansallad, körsbärstomater, kycklingbröstfilé, krispig bacon, örtrostade brödkrutonger, parmesan och husets Caesardressing

  • 169
    CARBONARA ALLA SVEDESE

    Bronsalsad bucatini pasta med bacon, lök, grädde, svartpeppar,
    äggula och Grana Padano

  • 260
    FRUTTI DI MARE

    Bronsvalsad bucatini med skaldjur, vitlök, peperoncino, vitt vin, hummerbuljong, körsbärstomater och persilja

  • 175
    100 LAGERS LASAGNE

    Lasagne med långkokt ragu på kalvfärs, rödvin, sofritto, mozzarella, béchamelsås, kryddig tomatsås och lagrad parmesan

  • 159
    RISOTTO PIEMONTESE (VEG-VEGAN)

    Krämig risotto med smör, svampbuljong, portabello, skogssvamp, svart tryffelcreme och 36 mån lagrad parmesan

  • 159
    PIZZA MARGHERITA

    San marzano tomater, fior di latte, körsbärstomater och färsk basilika

  • 169
    PIZZA DIAVOLA

    San Marzano tomater, fior di latte, salami ventricina, chili och honungsolja, parmesan

  • 169
    PIZZA CAPRINO

    Getost (chevre), lök, fikonvinegrette och hasselnötter

  • 195
    BURRATA E MORTADELLA

    San Marzano tomater, mortadella di Bologna, krämig burrata, basilikapistou och rostade pistagenötter

  • 275
    FJÄLLRÖDING

    Fjällröding med champagnesmörsås, stenbitsrom, hasselnötter, duschessetorn, ängssyra

Italiensk restaurang i Uppsala

  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön
  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön

Länkar

© Copyright 2025 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.